Welkom

Persepolis is een gezellig familiaal Iraans restaurant dat heerlijke gerechten serveert uit de authentieke Iraanse keuken, spijzen die je normaal alleen bij Iraanse mensen thuis kan proeven, traditionele bereidingen “op grootmoeders wijze”. Het restaurant is uniek in Antwerpen en omgeving en biedt een selectieve kaart van specialiteiten, die altijd vers bereid worden. Het is gelegen in hartje Antwerpen aan het prachtige historische Hendrik Conscienceplein. Bij mooi weer kan je op het terras genieten van de romantische muziek van de alomtegenwoordige muzikanten op het plein.

De Iraanse keuken is bij ons weinig bekend, maar zeker het ontdekken waard! Deze keuken wordt gekenmerkt door geurige rijstgerechten, kruidige stoofschotels en malse vleesgerechten (“kabab”), voor- en bijgerechten zoals graan- en groentesoepen, kruidige yoghurtbereidingen en unieke “mezzes”, en desserten waarin gebruik gemaakt wordt van noten, rozenwater en saffraan. Iran staat ook bekend als een land van theedrinkers, maar je kan in Persepolis evengoed terecht voor een assortiment aan geurende Nespresso koffies.

Persepolis wil meer zijn dan gewoon een restaurant. Het nodigt je uit om de Iraanse cultuur te komen ontdekken. Tijdens de week kan je er op een rustig moment terecht om een koffietje of theetje te drinken, en ondertussen een boek over Iraanse kunst of literatuur in te kijken, terwijl op de achtergrond een rustige Iraanse muziek speelt. De gastvrouw is ook altijd bereid tot een babbel over de Iraanse cultuur of om je enkele woorden Perzisch aan te leren!

Buiten de openingsuren van het restaurant kan je in de rustige, gezellige atmosfeer van Persepolis terecht voor ontmoetingen of vergaderingen.

Als je liever thuis eet, kan je de gerechten ook meenemen.